Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Обережно жнива!

Оголошення
21.07.2020

Жнива-напружена для хліборобів пора. Проте це й найбільш пожежонебезпечний період. Загрозливу  обстановку  створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які не рідко знаходяться у несправному стані, людська недбалість та безвідповідальність.

Щоб уникнути пожежі потрібно дуже дбало й уважно дотримуватися правил пожежної безпеки в цей пожежонебезпечний період. Керівникам господарств потрібно чітко дотримуватись вимог Правил пожежної безпеки в Україні. Техніка, яка задіяна на збиранні врожаю  повинна бути забезпечена первинними засобами пожежегасіння, іскрогасниками, з робочим персоналом провести навчання з правил пожежної безпеки під час збирання врожаю, перевірити стан готовності всієї техніки, задіяної на збиранні врожаю.

  З метою недопущення виникнення пожеж у період жнив, нагадуємо основні вимоги норм з питань пожежної безпеки при збиранні та зберіганні врожаю:

‣ Перед дозріванням колосових хлібні поля, в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць, обкошують та оборюють.

‣ Під час жнив безпосередньо на хлібному полі ≥ 25 га має бути напоготові трактор із плугом. Вся сільськогосподарська техніка, повинна мати справні іскрогасники та засоби пожежогасіння.

‣ У разі тимчасових стоянок тракторів, комбайнів, автомобілів та інших самохідних машин за польових умов їх необхідно розміщувати на очищених від стерні та сухої трави майданчиках.

‣Площа основи однієї скирти не повинна перевищувати 300 м2 , а штабелі пресованого сіна чи соломи – 500 м2 , їх обов’язково оборюють захисними смугами.

‣Відстань від скирт, штабелів повинна бути не менш 15 м – до ліній електропередач, 20 м до доріг, 50 м – до будівель та споруд.

 

         Виконавчий комітет Могилівської сільської ради звертається до жителів громади з проханням, утримуватися від виїздів в поля де проходять жнива, бо найменше джерело запалювання будь то не погашені вуглі вогнища, чи не погашений недопалок можуть привести до великої біди котра називається пожежа, наслідки від якої можуть бути дуже великими, пам’ятайте пожежу легше попередити ніж погасити.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше