Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Вітаємо медичних сестер з професійним святом

Привітання
12.05.2021

12 травня, щорічно в нашій країні, починаючи з 1971 року відзначається Всесвітній день медичної сестри.

За роки пандемії медичні працівники в Україні опинилися на передовій боротьби з вірусом COVID-19. На плечі медсестер та медбратів випало багато труднощів та складнощів. Змінилися підходи до роботи, яка стала виснажливою, до надання допомоги пацієнтам. Витримуючи величезне навантаження, медичні працівники навчилися надавати вчасну та ефективну допомогу, навчилися індивідуальному підходу до різних випадків перебігу хвороби у пацієнтів. В умовах сьогодення медпрацівники стали вирішальною ланкою, яка рятує людей. Щогодини, щохвилини в медичних закладах надається допомога пацієнтам з COVID-19.

У Дніпропетровській області за підсумками   І-го кварталу 2021 року  працює понад 16800 молодших медичних спеціалістів, це медичні сестри, акушерки, фельдшери і їх внесок у діяльність закладів охорони здоров’я, у наданні якісної медичної допомоги дуже великий.

Професія медичної сестри – складна і багатогранна. Вона поєднує в собі надзвичайну відповідальність та професіоналізм.

Медична сестра - основний помічник хірурга біля операційного столу, лікаря швидкої допомоги, в кожному лікарському кабінеті, головна особа у виконанні маніпуляцій призначених лікарем.

Готують медсестер в медичних училищах міст Дніпра, Кривого Рогу, Кам`янського, Нікополя, Павлограду.

У Дніпропетровській області існує асоціація сестер медичних «Професійний ангел». Ця асоціація здійснює різнопланову діяльність: встановлює та розвиває фаховий, інформаційний та інший зв’язок з державними, громадськими установами та організаціями, розповсюджує інформацію і пропагує свої ідеї та цілі, займається благодійністю, організовує збір, аналіз, розповсюдження інформації з сестринської справи та проводить конференції для молодших медичних спеціалістів.

У квітні 2021 року фахівцями Обласного центру громадського здоров`я Дніпропетровської області засновано та щомісячно друкується професійний електронний журнал для молодших медичних і фармацевтичних спеціалістів «Медсестринство: теорія і практика», це важливий крок у розвитку спілкування з широким колом медичних працівників. Видання журналу сприяє підвищенню ділової кваліфікації медичних сестер.

З нагоди Міжнародного дня медичної сестри проводиться Всеукраїнський конкурс МОЗ для медсестер та медбратів «Лідери змінюють світ» в онлайн-форматі. У якому медсестри та медбрати розкажуть про свою роботу, реалії та майбутні очікування, цікаві випадки з досвіду, ефективні методи лікування, про складнощі, з якими їм довелося працювати й перемагати. Метою конкурсу є залучення медсестер та медбратів поділитися досвідом, своїми досягненнями, якими вони пишаються, своїми порадами для колег.

Вітаємо медичних сестер з професійним святом і бажаємо міцного здоров’я, успіхів у роботі, визнання, сімейних гараздів, щастя і добробуту!

 

З повагою, комунальне підприємство
"Обласний центр громадського здоров'я"
Дніпропетровської обласної ради"
 
 
 
 
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше