Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Вимоги до організації освітнього процесу

Оголошення
31.08.2020

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко Постановою від 22.08.2020 №50 затвердив оновлені протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

Вимоги стосуються організації освітнього процесу, харчування, транспорту, який перевозить дітей, та поводження з використаними засобами індивідуального захисту.

Учням 1-4 класів вхід та пересування приміщеннями закладу освіти дозволяється без використання захисної маски або респіратора. Для інших учнів при вході та під час пересування приміщеннями використання захисних масок є обов’язковим. Але під час проведення занять у класах захисні маски можуть не використовуватись.

Дніпропетровщина наразі перебуває у «зеленій» зоні епідемічної небезпеки, у якій вчителям дозволено в класі бути без маски за умови дотримання дистанції.

Також, відповідно до Постанови, допуск вчителів до роботи має бути тільки після проведення термометрії та за умови використання засобів індивідуального захисту.

У разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби COVID-19 в одного з учнів, всі інші учні класу мають піти на самоізоляцію. А якщо у співробітника закладу освіти виявлено температуру понад 37,2 ℃ або ознаки гострого респіраторного захворювання, такий співробітник не допускається до роботи  та має звернутись за медичною допомогою до сімейного лікаря.

На вході у навчальний заклад мають знаходитись антисептики, а у санітарних кімнатах – рідке мило та паперові рушники. Краще мити руки з милом у якості основного заходу гігієни рук, використання антисептиків доцільне лише в тому випадку, коли відсутній доступ до проточної води з милом.

Заняття в навчальних закладах рекомендовано організувати таким чином, щоб у різних класів або груп перерви відбувались у різний час. А пересування учнів між навчальними кабінетами має бути мінімізовано шляхом проведення занять впродовж дня для одного і того ж класу в одному і тому самому кабінеті.

З повним переліком протиепідемічних заходів у закладах освіти можна ознайомитись на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше