Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Укладання договору на вивезення сміття - обов'язок кожного!

Оголошення
13.11.2019

Чистота – чи не найголовніший атрибут затишної й комфортної громади. Одна спільна, велика оселя для всіх і кожного, чистота якої починається із сумлінного ставлення її мешканців до себе та довкілля, зі злагодженої роботи комунальної служби, сільської ради… Адже чистота села – справа спільна для всіх і кожного.

Таким чином виконавчий комітет Могилівської сільської ради ставе до відома мешканців громади:

1. Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи»  усі власники  або  наймачі,  користувачі,  у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають  договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення  побутових  відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

2. Згідно  ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» , споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.   До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб, які отримують  послуги з поводження з відходами

3. Згідно із ст. 34 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» Правила благоустрою території населеного пункту – нормативно-правовий акт, яким установлюється порядок благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою та включає вимоги до санітарного очищення територій та інші вимоги, передбачені цим та іншими законами, в тому числі і вимоги щодо необхідності заключати договори на послуги з вивезення побутових відходів.

У разі відсутності зазначеного договору, тобто порушення вимог щодо поводження з відходами та правил благоустрою території населених пунктів, статтями 82 та 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладання штрафу:

  • на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.)

  • на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території Могилівської громади і тягне за собою адміністративну відповідальність.

Прохання до громадян, юридичних осіб, підприємців заключити договір на вивезення побутових відходів.

Звернутися потрібно в КП «Джерело» за адресою село Могилів, вулиця Панікахи, 3, для укладання такого договору. При собі обов'язково мати паспорт та ідентифікаційний номер.       

В разі неукладення договору, з 01.01.2020 року, щодо порушників будуть застосовані грошові стягнення, передбачені Законодавством України. 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше