Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ПОВЕНІ, ПАВОДКУ

Оголошення
01.02.2021

В результаті раптового підвищення температури, потепління в зимовий період, а як наслідок танення снігу та льоду, виникає реальна загроза для населення – загроза раптового затоплення населених пунктів.

В зоні раптового затоплення під час повені, паводка:зберігайте спокій, уникайте паніки. Швидко зберіть необхідні документи, цінності, ліки, продукти та інші необхідні речі. По можливості негайно залиште зону затоплення, надавши допомогу дітям, інвалідам та літнім людям. Вони підлягають евакуації в першу чергу.

Перед виходом з будинку вимкніть електро- та газопостачання, загасіть вогонь у грубах. Зачиніть вікна та двері. Відчиніть хлів – дайте худобі можливість урятуватися.

Якщо не можливо вийти з зони затоплення: підніміться на верхні поверхи. Якщо будинок одноповерховий, – займіть горішні приміщення, або інші безпечні місця. До прибуття допомоги залишайтеся на верхніх поверхах, дахах, деревах чи інших підвищеннях, сигналізуйте рятівникам, щоб вони мали змогу швидко вас знайти. Перевірте, чи немає поблизу постраждалих, надайте їм, по можливості, допомогу.

Потрапивши у воду, зніміть із себе важкий одяг і взуття, відшукайте поблизу предмети, якими можна скористатися до одержання допомоги. Не переповнюйте рятувальні засоби.

Дії після повені, паводка

Переконайтесь, що ваше житло не отримало внаслідок повені ніяких ушкоджень та не загрожує заваленням, відсутні провалини в будинку і навколо нього, не розбите скло і немає небезпечних уламків та сміття.

Не користуйтесь електромережею до повного осушення будинку. Електроприладами можна користуватися тільки після їх ретельного просушування

Обов’язково кип’ятіть питну воду, особливо з джерел водопостачання, які були підтоплені.

Просушіть будинок, проведіть ретельне очищення та дезинфекцію забрудненого посуду, домашніх речей і прилеглої до будинку території. Здійснюйте осушення затоплених підвальних приміщень поетапно, з розрахунку 1/3 об’єму води на добу.

Заборонено вживати продукти, які були підтоплені водою під час повені. Позбавтеся від них та від консервації, що була затоплена водою і отримала ушкодження.Усе майно, що було затопленим, підлягає дезінфекції.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше