Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Оголошення
12.04.2023

Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами
Товариство з обмеженою відповідальністю «СОЦІАЛЬНІ ІНІЦІАТИВИ ЗАПОРІЖЖЯ» ЄДРПОУ 38626382

 

Товариство з обмеженою відповідальністю «СОЦІАЛЬНІ ІНІЦІАТИВИ ЗАПОРІЖЖЯ» (ТОВ «СОЦІАЛЬНІ ІНІЦІАТИВИ ЗАПОРІЖЖЯ») повідомляє про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для промислового майданчика Дитячий оздоровчий комплекс «Лісова казка» (ДОК «Лісова казка»).

Місцезнаходження суб’єкта господарювання: 69008, м. Запоріжжя, вул. Південне шосе, буд. 72; 0503224122; ooo_siz@ukr.net.

Місцезнаходження проммайданчика: 51040, Дніпропетровська область, Дніпровського району, Могилівська сільська рада, с. Могилів, вул. Лагерна, 22.

Мета отримання дозволу на викиди: отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкта. Даний промисловий майданчик вже має діючий дозвіл на викиди

Основним видом діяльності є діяльність лікарняних закладів (код КВЕД 86.10).

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля: Закон України «Про оцінку впливу на довкілля» передбачає перелік видів господарської діяльності, які в обов’язковому порядку мають провести оцінку впливу на довкілля та отримати висновок відповідно до статі 3 частини другої і третьої. Аналізуючи першу та другу категорію видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля і підлягають оцінці впливу на довкілля, професійна діяльність ДОК «Лісова казка» ТОВ «СОЦІАЛЬНІ ІНІЦІАТИВИ ЗАПОРІЖЖЯ», не підлягає проведенню оцінки впливу на довкілля, так як не підпадає під жодну категорію частин другої і третьої статті 3 ЗУ.

ДОК «Лісова казка» ТОВ «СОЦІАЛЬНІ ІНІЦІАТИВИ ЗАПОРІЖЖЯ» розташований на березі річки Орель. Це дитячий оздоровчий комплекс, який дозволяє весело та з користю провести літні часи. ДОК працює цілий рік, цілодобово.

Загальна кількість джерел викидів забруднюючих речовин на які отримується дозвіл - 12од. Основні джерела викидів на проммайданчику це пірозлі котли, які призначенні для вироблення тепла та гарячого водопостачання корпусів, а також дизель генератори для забезпечення оздоровчого комплексу електроенергією на випадок вимкнення світла. Орієнтовний обсяг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами складає 26т/рік без урахування парникових газів. Основна забруднююча речовина, що буде потрапляти в атмосферне повітря від джерел викидів - оксид вуглецю, діоксид сірки, оксиди азоту, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом тощо.

Згідно з «Державними санітарними правилами планування та забудови населених пунктів» затверджених Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.1996р. № 173, для промислового майданчика ДОК «Лісова казка» розмір нормативної санітарно-захисної зони встановляється як для котельних (топкових) та визначається на основі розрахункових значень максимальних приземних концентрацій забруднюючих речовин, які містяться в продуктах згорання палива (за картами розсіювання).

Для операцій по пересипці твердого палива (гранули паливні (пелети) з лушпиння соняшника чи брикетів з лушпиння соняшника) розмір нормативної санітарно-захисної зони встановлюється 100м.

За даними розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, перевищення санітарно-гігієнічних нормативів якості атмосферного повітря на межі корпусів - відсутні.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва та заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря встановлюються відповідно до законодавства.

ТОВ «СОЦІАЛЬНІ ІНІЦІАТИВИ ЗАПОРІЖЖЯ» гарантує при здійсненні своєї діяльності дотримуватись вимог та нормативів природоохоронного та санітарного законодавства.

Пропозиції та зауваження громадських організацій та окремих громадян з даного питання приймаються впродовж 30 календарних днів з дати оприлюднення даного повідомлення в місцевих засобах масової інформації, Дніпропетровською військовою державною адміністрацією за адресою: 49004, м. Дніпро, пр. Олександра Поля, 1 або за тел. 056-742-70-57, електронною поштою: info@adm.dp.gov.ua.

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше