Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«Новели ринку газу – як інструмент заощадження для мешканців територіальних громад».

Новина
23.12.2021

У Могилівській сільській територіальній громаді ознайомилися із новелами ринку газу

22 грудня 2021 року виконавчою дирекцією Дніпропетровського РВ АМУ проведено для лідерів Могилівської сільської громади (член АМУ у Дніпропетровській області) презентаційну зустріч на тему «Новели ринку газу – як інструмент заощадження для мешканців територіальних громад».

Учасниками зустрічі стали голова Могилівської сільської ради Валерій Дружко, його заступниця Тетяна Смірнова, а також начальники відділів сільради, завідуючі секторами, керівники місцевих комунальних підприємств, старости та інші.

З основними засадами функціонування ринку газу та можливостями для громади та її мешканців присутніх ознайомила виконавча директорка Дніпропетровського РВ АМУ Олена Молошна. Про те, як змінити газопостачальну компанію, чим керуватися у виборі, а також про онлайн-ресурси розповіла заступниця виконавчого директора з регіонального розвитку Дніпропетровської РВ АМУ Наталія Гусаревич. Консультантка з бюджетних питань в Дніпропетровській області Інна Кравченко нагадала про те, чому важливо своєчасно передавати показники лічильників та розраховуватись за газ, а також про ризики для населення у разі несплати.

Усі учасники отримали інформаційні буклети, а міська рада та старостати - плакати із роз'ясненням даної тематики.

Після презентації та перегляду пояснювальних відеороліків, перейшли до запитань, які хвилюють мешканців Могилівської громади щодо газового ринку. Приміром, чи дійсно так просто одна газопостачальна компанія «відпустить» клієнта до конкурента? Як законним шляхом притягнути порушників до фінансової та адміністративної, кримінальної відповідальності? Як захистити права споживачів без додаткових витрат на юридичні послуги та судові розгляди?

Учасники заходу висловлювали незадоволення якістю робіт газорозподільних компаній, які обслуговують громаду, та зазначали відсутність дієвого правового механізму впливу на таких недобросовісних виконавців.

По завершенню зустрічі з лідерами громади, команда Дніпропетровського РВ АМУ завітала до Центру надання адміністративних послуг. До речі, ЦНАП «переїхав» до капітально відремонтованої будівлі і днями тут буде урочисте святкове відкриття. Адміністраторкам Центру також дали інформаційні буклети і роз’яснювальні плакати, аби ті консультували мешканців Могилівської сільської територіальної громади.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше