Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

На території Могилівської громади заборонено купатися у водоймах.

Оголошення
03.06.2024

На території Могилівської територіальної громади заборонено купатися у водоймах. 

На підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій №15 від 22.03.2024  та згідно розпорядження начальника Дніпропетровської ОДА №87/0/527-22 "Про заборону використання суден та вилову водних біоресурсів на водоймах Дніпропетровської області у період воєнного стану" від 29.03.2022 на території Могилівської громади ЗАБОРОНЕНО купатися на водних об'єктах. 

На території громади  немає офіційних пляжів, які відповідають правилам.

Стан води та прибережного ґрунту в більшості водних об'єктах не відповідають нормам за санітарно-епідеміологічними показниками.

Згідно з рішенням місцевої комісії ТЕБ і НС №6 від 25.03.2024, визнали непридатними для купання людей водні об'єкти, що знаходяться в межах території Могилівської територіальної громади у зв’язку з тим, що вони не відповідають вимогам «Правил охорони життя людей на водних об'єктах України» і заборонили купання на таких об'єктах, зокрема, річках, ставках у межах територіальної громади.

Наголошуємо, що купатися можна лише там, де дозволено.

Пам’ятайте та  дотримуйтесь певних правил відпочинку на воді:

  • Не можна купатися у водоймах, біля яких є фермерські господарства.
  • Уникайте купання у водоймах, де живе багато водоплавних птахів (у воді забруднені їхнім калом -  багато мікробів і паразитів).
  • Не пийте та не дозволяйте дітям пити воду з річки,чи озера. Пильнуйте, щоб дитина не ковтала воду під час купання.
  • Не використовуйте воду з відкритих водойм для миття овочів та фруктів.
  • Небажано купатися у непротічних водоймах, бо в спеку там може розмножуватися кишкова паличка та інші небезпечні мікроби.
  • Не купайтеся, якщо вода цвіте, там плаває сміття чи харчові відходи.
  • Не варто купатися відразу після сильного дощу, коли весь бруд, пестициди та добрива стікають у водойми.
  • У воду в незнайомому місці входити слід обережно. Особливо там, де багато водоростей, а дно мулисте: у водоростях можна заплутатися, а під шаром мулу можуть лежати травмонебезпечні предмети.
  • Після купання обов’язково приймайте душ з милом, а ранки обробляйте дезінфекційними засобами.
  • Не купайтеся в місці відпочинку, де були випадки захворювань.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше