Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Могилівська громада посилює свою правоспроможність

Новина
25.08.2021

Могилівська громада посилює свою правоспроможність

Минулого тижня в Запоріжжі за ініціативи громадської організації «СТЕП» відбулась серія правових тренінгів для фахівців сільських громад. Навчання успішно пройшли і представники Могилівської громади.

Тренінгова програма тривала три дні та об’єднала освітян, медичних і соціальних працівників, а також спеціалістів сфери культури з громад Запорізької і Дніпропетровської областей. Кожний день тренінгу був присвячений різним правовим потребам і проблемам, з якими зустрічаються мешканці і для вирішення яких потребують підтримки громади. 

Правоспроможною є та громада, в якій кожна людина відчуває, що вона не сама зі своєю проблемою. І навіть якщо людина не знає, як вирішити цю проблему, вона має до кого звернутись і готова діяти для захисту своїх прав.

Тренери Віталій Охріменко та Ірина Чайка (ГС «Мережа правового розвитку) приділили особливу увагу тому, як місцеві професіонали можуть посилити правоспроможність своєї громади. Не маючи доступу до юристів і адвокатів, мешканці і мешканки часто звертаються по допомогу до представників сільської ради, фахівців комунальних закладів і установ – медиків, освітян, соціальних працівників.

Саме тому вміння виявити правові потреби клієнтів у своїй професійній сфері та знання про можливості правової допомоги, у тому числі безоплатної, є важливими для працівників громади.

Надання якісних послуг, допомога людям в отриманні правової інформації та роз’яснення простих алгоритмів дій у разі правової проблеми – істотна підтримка, яку фахівці громад можуть надати мешканцям. Адже, підкреслюють юристи, посилення правових можливостей громадян полягає в їхній спроможності знати закон і діяти на захист своїх прав.

Паралельно в ці ж дні тривав тренінг з адвокації та правопросвітницької діяльності для активних громадян. Участь у ньому від нашої громади взяли представники громадських організацій «Могилівська спілка сільської молоді» та «Очима жінок».

До речі, протягом вересня в Могилівській громаді відбудеться серія консультацій з первинної правової допомоги. Скористатися цією послугою мешканці можуть безоплатно. Оголошення про графік консультацій з’явиться вже невдовзі на сайті громади і в соціальних мережах.

Всі згадані заходи проводяться в рамках проєкту «Впровадження системи безоплатної правової допомоги та захист соціальних прав жінок у сільських громадах Східної України», що  реалізується ГО «СТЕП» за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (представленого Генеральним консульством Німеччини у Донецьку з офісом у Дніпрі).

За інформацією ГО «СТЕП».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше