Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Інформація щодо виконання покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю

Оголошення
01.02.2022

Інформація  щодо виконання покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю

 

-Для чого потрібне покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю?

Покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю має на меті в подальшому недопущення вчинення засудженими особами злочинів з використанням певних посад чи в результаті зайняття певною діяльністю. Дане покарання може бути призначене як основне покарання на строк від двох до п'яти років або як додаткове покарання на строк від одного до трьох років.

- Що передбачає покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю?

Власник підприємства, установи, організації за вашим місцем роботи зобов’язаний звільнити вас з посади, яку ви позбавлені права обіймати, або звільнити від виду професійної діяльності, займатися якою вам заборонено. Дозвіл на зайняття певним видом діяльності буде анульовано, а документ, що дає право займатися певним видом діяльності, вилучено органом, який надавав дозвіл (наприклад, керувати транспортними засобами – вилучається посвідчення водія).

-Які я маю права?

Під час перебування на наглядовій пробації, ви маєте право на: роз’яснення Вам ваших прав та обов’язків; отримання інформації про умови відбування покарання та звільнення від відбування покарання; отримання інформації про можливу допомогу і консультації; оскарження рішень, дій або бездіяльності персоналу органу пробації; участь у складенні Вашого індивідуального плану роботи; участь у програмах і заходах, що організовуються органом пробації; нерозголошення інформації стосовно Вас третім особам, окрім випадків, що передбачені законом.

-Що я зобов’язаний (-а) робити?

У разі покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю Ви зобов’язані: виконувати судове рішення; надавати на вимогу уповноваженого органу з питань пробації документи, пов’язані з виконанням даного покарання; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про місце роботи і проживання чи їх зміну; з’являтись за викликом до уповноваженого органу з питань пробації.

-Чи можу я виїжджати за кордон?

Засудженому забороняється без погодження з уповноваженим органом з питань пробації виїжджати за межі України.

-Що має робити працівник пробації?

 

За викликом Ви маєте з’явитися до органу пробації, познайомитися зі своїм інспектором. Інспектор має роз’яснити Вам свої права та обов’язки, ознайомити Вас з порядком та умовами відбування вашого покарання. Працівником органу пробації проводиться соціально-виховна робота за індивідуальним планом з урахуванням оцінки ризиків повторного вчинення кримінальних правопорушень. Індивідуальний план – це Ваш путівник, який розробляється працівником пробації за Вашої добровільної участі. Він визначає коло проблемних питань та найкоротші шляхи їх вирішення, порядок надання Вам необхідної консультативної, психологічної та інших видів допомоги для досягнення позитивних змін і зменшення ризику вчинення нових правопорушень.

-Що буде, якщо я не з’явлюся до органу пробації?

В разі залишення місця проживання або неприбуття до органу пробації, працівник органу пробації проведе заходи щодо виявлення Вашого місцезнаходження. Якщо не вдасться встановити Ваше місцезнаходження, працівник органу пробації направить матеріали для правоохоронних органів для проведення подальших розшукових заходів (Вас оголосять у розшук).

 

Дніпровський районний сектор № 3

з питань пробації

філії Державної установи «Центр пробації»

у Дніпропетровській області

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше