Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Громадські обговорення стосовно землі

Новина
11.06.2021

Передача земель сільськогосподарського призначення з державної власності у комунальну власність територіальних громад відбувалась відповідно до Указу Президента України від 15 жовтня 2020 року № 449/2020 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» та Постанови Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2020 року № 1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин». 

Від 27.05.2021 р. набув чинності закон, яким дозволяється передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність. Він необхідний для завершення земельної реформи в Україні. Згідно з документом, землі державної власності за межами населених пунктів передаються у комунальну. Винятком є ​​землі, необхідні державі для виконання її функцій. Тобто громади  самостійно вирішувати, продавати або здавати ділянки в оренду. Цей документ докорінно змінює землеустрій і фактично є земельною Конституцією держави. 

Таким чином серед мешканців Могилівської громади виникає багато питань, на які вони бажають отримати відповіді. З огляду на це сільська рада вирішила провести громадські обговорення стосовно земельних питань. 

Голова громади разом з представниками органу місцевого самоврядування здійснили виїзд на старостинські округи Могилівської громади. Питань було багато, проте відповідей не менше. 

Результат обговорень: звернутись до ГУ Держгеокадастру у Дніпропетрровській обл. з клопотанням щодо надання інформації про орендовані земельні ділянки на території громади, які були надані Головним управлінням для сінокосіння і випасання худоби. На наступну зустріч предоставити документи для обговорекння і вирішення подальших дій.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше