Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Прості кроки до вашої безпеки

Оголошення
13.12.2022

Дніпропетровськгаз: прості кроки до вашої безпеки


З настанням холодів та початком опалювального сезону на Дніпропетровщині збільшилась
кількість викликів на телефон «104» аварійно – диспетчерської служби через запах газу у
приміщенні, де встановлено газові прилади. АТ «Дніпропетровськгаз» розповідає, що необхідно робити, якщо відчули запах газу:


1. Негайно відключити газові прилади, перекрити газові крани.
2. Відкрити вікна та двері, створити протяг для провітрювання приміщення. Справа в тому, що
природний газ в 1,8 раза легший за повітря — він піднімається вгору і легко виводиться назовні через відчинене вікно.
3. Попередити сусідів, організовано вивести людей із приміщень.
4. Викликати аварійну службу за номером 104;.


Що заборонено робити?


- Використовувати сірники, запальнички та інші джерела відкритого вогню.
- Вмикати та вимикати світло і будь-які електроприлади.
- Користуватися мобільним зв'язком.
- Використовувати електричні дзвінки квартир.
- Допускати людей у загазоване приміщення (зону).
Також нагадуємо, у який спосіб можна виявити витік газу:
за запахом (природний газ без запаху, тому його одорують, додають домішки, і він має
специфічний аромат);
на слух (у місцях стиків та з’єднань труб і шлангів, газ може витікати зі шиплячим звуком);
візуально (на відкритій місцевості, у місці витоку блакитного палива влітку може пожовтіти трава, а взимку побуріти сніг, а також на поверхні води можуть з’являтися бульбашки).


АТ «Дніпропетровськгаз», яке працює під брендом Регіональної газової компанії (РГК), просить
усіх мешканців області бути пильними та дотримуватись правил безпеки!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше