Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Децентралізаційний Агрофестиваль "Я - гідний"

Фоторепортаж
11.10.2019

На децентралізаційному небосхилі 28 вересня 2019 року,  удруге в цьому році, яскраво засяяла Могилівська ОТГ, гостинно зібравши на своїх теренах мешканців та численних гостей громади під крилом агрофестивалю із символічною назвою «Я-Гідний».

   Організатори – сільськогосподарський кооператив «Перший ягідний» та Могилівська об’єднана територіальна громада – здивували абсолютно новим форматом проведення таких заходів. Нічого подібного принаймні на Приоріллі ще не відбувалось!  Адже розпочався фестиваль зі встановлення національного рекорду: за ініціативи виконавчого комітету Могилівської сільської ради учні ОКЗ «Могилівська ЗОШ І-ІІІ ст.» та Могилівської філії висадили майже 600 кущів самшиту у формі національного герба України розміром 26 на 16 метрів, що майже вдвічі більше за попередній рекордний герб.

  Відтак вражали масштаби дійства, велелюдність, насиченість контенту фестивалю. Тихе плесо озера Біловід, на березі якого була основна локація свята, стилізовані фотозони, декор із солом’яних тюків, спеціально облаштовані смуги перешкод для проведення конкурсів – створили новий антураж , цілком доречний на такому всеохоплюючому заході!

   Усе відбувалося  злагоджено, тож люди різних вікових категорій, різних уподобань змогли задовольнити свої найвибагливіші смаки. А подивитися було на що. Після передачі «Децентралізаційного Кубка», який переходить від громади до громади в контексті проведення децентралізацій них фестивалів на Дніпропетровщині, охочі змогли відвідати науково-практичний семінар для ягідних господарств, ярмарок вакансій від роботодавців Могилівської ОТГ.

  У виставкових рядах строкатіли товари народних умільців, продукція виноробів і пасічників. На головній сцені фестивалю вирувало яскраве дійство, наповнене співочими голосами, дзвінкими піснями, запальними хореографічними постановками. Проводилися майстер-класи ковалів і столярів, авіамоделювання, декоративно-ужиткового мистецтва. Кожен з майстрів демонстрував тонкощі своєї справи, а допитлива дітвора із непідробним зацікавленням спостерігала  за цим, маючи змогу  самостійно щось виготовити.

  Видовищними й захопливими були конкурси на кращий сільський велосипед, перегони на скутерах, мотоблоках, тракторах. Для участі в перегонах потрібно було заздалегідь зареєструватись. Конкурсанти виявляли вправність в керуванні транспортними засобами, долаючи перешкоди, виконуючи певні завдання. А ще були спортивні змагання, конкурси з авіамоделювання, де кожен охочий міг взяти участь.

  Неабияк потішив оригінальний за своїм задумом конкурс краси серед кіз. Незвичайні «конкурсантки хизувалися своїм вишуканим вбранням», доглянутістю  й  «вокалом».

  Насамкінець на головній сцені було оголошено з різних номінацій переможців,  які отримали грошові призи.

   Громада взяла вектор на популяризацію ягідного руху, нових форм дозвілля, екологічних видів транспорту, сільських професій, демонстрацію технічних досягнень в аграрній галузі, розвиток  і піднесення престижності сільської території. Схвальні відгуки  й море позитивних  вражень, рясні пости й репости в соціальних мережах  - найвища оцінка вдало проведеного заходу!

Новини на цю ж тему

Могилівська ОТГ - громада участі

Перемога у номінації "Найбільший відсоток населення, що підтримало електронні петиції"
Новина
31.10.2019

Конкурс "Козина краса" на Агрофесті 28 вересня

Агрофест "Я - гідний" дивує!
Відеорепортаж
03.10.2019

Як на Агрофесті "Я - гідний" вибирали козу - красуню

Конкурс "Козина краса"
Відеорепортаж
03.10.2019

Могилівський Агрофест. Перегони

Могилівський Агрофест. The Mohyliv Agrofest. Могилевский Агрофест. Agrofest w Mohylewie. 28.09.2019
Відеорепортаж
03.10.2019

У Могилівській громаді встановлено новий державний рекорд

Герб України з кущів самшиту
Відеорепортаж
02.10.2019

Конкурс на кращий велостпед

ОГОЛОШУЄМО КОНКУРС НА КРАЩИЙ СІЛЬСЬКИЙ ВЕЛОСИПЕД, З ВИГРАШЕМ 3000 грн!!!
Оголошення
27.09.2019

Запрошуємо на футбол

22 вересня 2019 р. о 15.00 год, стадіон поблизу оз. Біловід
Оголошення
27.09.2019

РЕКОРДУ УКРАЇНИ!

З радістю повідомляємо, що 28 вересня, в рамках проведення Агрофесту, на території Могилівської громади буде проходити встановлення РЕКОРДУ УКРАЇНИ! Запрошуємо всіх бажаючих, це буде видовищно!
Анонс події
25.09.2019

Конкурс кіз

Приведи, 28 вересня, свою красуню - козу та отримай 3000 грн!
Анонс події
24.09.2019

СІЛЬСЬКЕ РАЛІ «Oril agro race»

В рамках проведення на території Могилівської громади фестивалю "Я - гідний", 28 вересня 2019 року о 13.00 год.. буде проведено СІЛЬСЬКЕ РАЛІ «Oril agro race». Призовий фонд конкурсу - 10000 грн.!!!
Анонс події
23.09.2019

Конкурс скутеристів на Агрофесті

Мета проведення конкурсу скутеристів - підвищення грамотності в сфері безпеки дорожнього руху, розвиток сільських територій, демонстрація технічних можливостей жителів сільської місцевості.
Оголошення
18.09.2019

СІЛЬСЬКЕ РАЛІ «Oril agro race»!

В рамках проведення на території Могилівської громади фестивалю "Я - гідний", 28 вересня 2019 року о 13.00 год.. буде проведено СІЛЬСЬКЕ РАЛІ «Oril agro race». Призовий фонд конкурсу - 10000 грн.!!!
Оголошення
17.09.2019

"Історія села"

Конкурс під назвою "Історія села".
Оголошення
16.09.2019

Запрошуємо на "Агрофест Я - гідний"

У Могилівській громаді пройде агрофестиваль! 28 вересня, 13.00 год, центр села Могилів
Оголошення
20.08.2019
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше