Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

БЕЗБАР'ЄРНІСТЬ - ЦЕ КОЛИ НЕ БАЙДУЖИЙ ДО ПРОБЛЕМ ІНШИХ

Оголошення
03.11.2021

В Україні активно проводиться політика безбар’єрного суспільства, спрямована на створення умов для рівного доступу до всіх можливостей громадян з тимчасово чи постійно обмеженою мобільністю, людей з інвалідністю, батьків із візками, людей на візках тощо. Фактично відбувається формування суспільства без обмежень, в якому забезпечуються рівні права та можливості для усіх людей без виключення.

Мова йдеться не лише про фізичну доступність об’єктів і споруд, а і про нові норми безбар’єрної мови, формування у суспільстві нової культури та етики безбар’єрного спілкування.

Для полегшення пошуку всієї інформації стосовно цієї теми створено дієвий інструмент - електронну версію посібника "Довідник безбар’єрності", який покликаний зафіксувати нові принципи безбар’єрної мови та стати гідом з конкретного спілкування.

В нашому суспільстві багато різних бар’єрів та обмежень, отже і безбар’єрності потребують різні сфери. Посібник розповідає про основні поняття, які формують безбар’єрність в Україні - в громадському житті, освіті. З змістом посібника можна ознайомитися за посиланням https://bf.in.ua/

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше