Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Домашнє насильство під час карантину

Оголошення
31.05.2021

Про те, як поводитися, якщо ви постраждали від домашнього насильства, сьогодні опубліковано чимало інформації. Але ситуація стає кризовою в умовах карантину. Близькі люди змушені перебувати тривалий час під одним дахом, фінансовий стан багатьох сімей погіршився. Деякі для перемоги над страхом перед пандемією вдаються до вживання алкогольних і наркотичних речовин. Усі ці фактори можуть негативно позначитися на родинних відносинах. Як наслідок – частішають випадки домашнього насильства.

Нині багато кризових центрів не працюють, а потенційному потерпілому змінити «обстановку» або сховатися у своїх знайомих не дає змогу самоізоляція.

Ми зібрали для вас найактуальнішу інформацію про те, куди можна звернутися онлайн і стаціонарно зараз, в умовах карантину, якщо ви стали або підозрюєте, що можете стати жертвою домашнього насильства.

Стаціонарні центри

Це притулки, де можна перебувати, якщо ви потерпаєте від домашнього насильства і вам немає куди піти. Деякі з них працюють в умовах карантину та продовжують приймати постраждалих. Такий центр є і в Полтаві, який функціонує за підтримки Благодійної Організації «Світло надії» (посилання: http://www.lightofhope.com.ua/team/woman).

Очолює притулок Олена Чикурова (+38 (066) 829-55-73).

Центр дотримується усіх санітарних норм і ставиться надзвичайно відповідально до безпеки відвідувачів.

Система безоплатної правової допомоги (БПД) запустила в месенджері Телеграм-чат «Правова допомога протидії насильству», де постраждалі від домашнього насильства і свідки можуть онлайн отримати консультацію юристів щодо захисту своїх прав.

У системі онлайн працюють юристи, які спеціалізуються саме на сфері сімейних відносин. Це працівники київських центрів безоплатної правової допомоги, а також їхні колеги з аналогічних центрів у Вінниці та Одесі, які кваліфіковано можуть запропонувати алгоритм дій у критичній ситуації, якщо особа стала свідком або учасником такої. Система працює не цілодобово: отримати відповідь юристів можна в робочий час: з понеділка по четвер з 09.00 до 18.00, а в п’ятницю - з 09.00 до 16.45. Ті, хто звертається по допомогу, можуть розраховувати на повну анонімність.

 

Отримати консультацію фахівців БПД також можна:

  •   за моб. телефонами: +380 63 278 46 08, +380 99 617 49 00, +380 98 458 21 44;

  •  за безкоштовним телефоном системи БПД: 0 800-213-103;

  •  в месенджері Фейсбук-сторінки;

  •  в публічному чаті Телеграм-каналу «Безоплатна правова допомога»;

  •  в приват-системі БПД в Телеграм;

  •  в Телеграм чат «Правова допомога протидії насильству»;

  •  в приват-системі БПД в Вайбер;

  •  написавши на електронну пошту центру (адреси можна дізнатися за https://www.legalaid.gov.ua/).

В Україні працює Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації. Звернеться на лінію можна цілодобово, анонімно і безкоштовно. Зателефонувати на лінію можна за номерами 0800 500 335, або за коротким номером з мобільного 386.

Отримати консультацію фахівців Національної гарячої лінії можна також через:скайп: lastrada_ukraine

 

Соціальний сектор

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше